Lúpež bicykla-zistenie páchateľa. Žena prekvapila zlodeja v dome, tak ju dobil. Týral bývalú manželku. Pri živelnej pohrome v Čirči vyhasli dva životy

24.07.2008 Celý región

Lúpež bicykla-zistenie páchateľa: V utorok 22. 7. 2008 v čase o 11. 00 hod. v katastri obce Batizovce, okr. Poprad, na poľnej ceste vo vzdialenosti asi 200 m od cesty vedúcej zo Svitu do obce Batizovce, prechádzal neznámy ...
Vodič svoje vozidlo zastavil, z neho vystúpil a prišiel k mladíkovi, od ktorého požadoval, aby mu ukázal výrobné číslo na jeho bicykli. Mladík mu vyhovel na čo muž-páchateľ pod hrozbou násilia so slovami \" Pusti bicykel lebo Ťa udriem\" prikázal poškodenému vydať bicykel. Keďže mladý Batizovčan bicykel nepustil, páchateľ ho raz udrel päsťou do hlavy, následne sa zmocnil bicykla, ktorý hneď naložil na korbu svojho nákladného auta a odišiel. Pre mladého Batizovčana vznikla tak škoda vo výške 1.500, -Sk. Popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže.
V stredu 23.07.2008 sa na policajné oddelenie vo Svite dostavil 32 ročný Kežmarčan, ktorý sa priznal ku lúpeži bicykla. Vyšetrovateľ mu vzniesol obvinenie, vykonal s ním potrebné procesné úkony a po konzultácii s Popradským prokurátorom je Kežmarčan stíhaný na slobode. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 7-12 rokov.

Žena prekvapila zlodeja v dome, tak ju dobil
V utorok 22.7.2008 o 20.05 hod. vola Vranovským policajtom jeden Vranovčan, že videl a počul, ako jedna pani vyššieho veku z okna rodinného domu vo Vranove n/T na ul. Staničnej kričí, že bola v dome prepadnutá a okradnutá. Policajti po príchode na miesto zistili, že doposiaľ nezistený páchateľ v uvedený deň v čase asi o 18.00 hod. vo doposiaľ nezisteným spôsobom vnikol do rodinného domu 76 ročnej ženy, ktorá ho v predsieni domu vyrušila. Páchateľ od ženy pod hrozbou bitky žiadal, aby mu dala peniaze, načo poškodená mu z dámskej peňaženky odloženej v nákupnom vozíku v predsieni domu dala 900, - Sk. Potom znovu žiadal ďalšie peniaze a keď mu ich poškodená odmietla dať, že viacej peňazí už nemá, začal ju päsťami rúk biť do oblasti tváre a neustále od nej požadovať ďalšie peniaze. Ženu povalil násilník na gauč v jej spálni, pričom ju vyzliekal, chcel znásilniť a neustále bil rukami po hlave . Keď poškodená chcela z pevnej linky privolať pomoc, vytrhol jej telefón z rúk, znova ju udieral päsťami do tváre, niekoľkokrát ju kopol do chrbta, pričom počas toho jej z prstov rúk stiahol 3 zlaté prstene a z krku zlatú retiazku. Keď poškodená upadla do bezvedomia z miesta činu ušiel cez zadné pivničné dvere. Poškodenej žene vznikla škoda 8.900, - Sk a utrpela zranenia hlavy, chrbtice, ľavej ruky, otras mozgu II. stupňa s dobou liečenia približne 21 dní. Policajti na mieste činu pri ohliadke domu našli a zaistili niekoľko biologických a daktyloskopických stôp, ktoré budú zaslané na Kriminalisticko-expertízny ústav PZ v Košiciach. Dobitá žena je hospitalizovaná vo Vranovskej nemocnici. Prípad vyšetruje Vranovskí policajti ako zločiny
lúpeže, znásilnenia v štádiu pokusu podľa a porušovania domovej slobody.

Väzba - týranie blízkej osoby a zverenej osoby:
Bardejovskí policajti obvinili 48 ročného muža z Hažlína, okr. Bardejov pre zločin týrania. Muž aj keď je už rozvedený od roku 1995 svojej bývalej manželke a deťom spôsoboval psychické utrpenie a pod vplyvom alkoholu sa im vyhrážal zabitím a ublížením na zdraví. Niekoľko krát chcel podpáliť plyn a tým spôsobiť výbuch rodinného domu, čím u poškodených vyvolával neustály strach a stres.
V stredu ,23.7.2008 na základe príkazu Okresného súdu v Bardejove bol obvinený vzatý do väzby. Prípad vyšetrujú Bardejovskí policajti.

Pri živelnej pohrome v Čirči vyhasli dva životy
V stredu, 23. 07. 2008 v čase o 16.09 hod. bolo na linku 158 OR PZ Stará Ľubovňa prostredníctvom linky 112 oznámené, že v obci Čirč došlo k utopeniu dvoch ľudí. Šetrením policajtov z Ľubotína bolo zistené, že v obci Čirč, okr. Stará Ľubovňa v dôsledku dažďa došlo k rozvodneniu a vyliatiu miestneho potoka Čirčanka, kde došlo k zatopeniu cesty a doposiaľ nezisteného počtu pivníc rodinných domov.
V tomto čase sa 41 ročný muž s 32 ročnou sestrou obidvaja z Čirča aj s 37 ročným mužom z Orlova v snahe zachrániť maringotku, stojacu na
brehu potoka, prišli k nej traktorom, ale prúd vody začal maringotku s traktorom unášať. Všetci traja z traktora vyskočili, ale zachránil sa iba 37 ročný muž za pomoci 28 ročného muža z Čirča. Telá utopených boli potokom vyplavené pri jednom rodinnom dome , kde boli príslušníkmi HaZZ a obyvateľmi obce Čirč z okraja rozvodneného potoka vytiahnuté na breh. Privolaný lekár s NsP Stará Ľubovňa, ohliadkou telá nebohých konštatoval smrť utopením bez zavinenia cudzej osoby a zároveň nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Škoda na majetku doposiaľ nie je vyčíslená. Situácia je stále monitorovaná príslušníkmi OR PZ Stará Ľubovňa.
 

Vyberte región